JWE ApS

Planteavl

Hos JWE ApS arbejder vi med pløjefri dyrkning (CA: Conservation Agriculture) og har opbygget flere års erfaring med metoden.

Niels Damsgaard Hansen, FRDK (foreningen for Reduceret Jordbearbejdning i Danmark) giver et fint billede på, hvad pløjefri dyrkning overordnet går ud på: 
​”Landmanden bør tænke på sin jord som en stald med en masse husdyr (organismer). Han skal sørge for, at de har føde, skjul og mulighed for at yngle som det grundlæggende. Alle disse husdyr giver jorden en god struktur - gør den sund. En sund jord er en forudsætning for sunde afgrøder - og et dyrkningssystem, hvor der er langt mindre brug for sprøjtemidler og kvælstofgødning i form af kunstgødning (det sidste fordrer, at der indgår bælgsæd i afgrøderne og især i efterafgrøderne).I en sund jord er der milliarder af individer/organismer - bakterier, nyttesvampe, nematoder, regnorme, insekter med flere. Jordbearbejdning er for disse individer/organismer som at køre en bulldozer gennem et villakvarter” (Arar-plus.dk, 2017)

Når vi dyrker CA i J-W-E bygger vi på de tre principper:
  1. ​Minimal forstyrrelse af jorden – kun direkte såning
  2. Ingen bar jord - Jorden er altid dækket af enten afgrøde, efterafgrøde eller afgrøderester
  3. Hyppig sædskifte. Ved et-årige afgrøder sædskiftes hvert år

Fordelene ved CA er flere:
  • Øget Biodiversitet: Jordens fauna trives i afgrøderester og nyttedyr og insekter trives bedre når deres levested beskyttes mod mekanisk bearbejdning
  • Forbedring af jordstrukturen understøttet naturlig svampevækst, regnorme, makroporer til vandledning og rodvækst
  • Mindre erosion: Mindre udvaskning/afdampning af jordpartikler, vand, organisk materiale og næringsstoffer.
  • Lavere klimaaftryk: Pløjning og intensiv jordbearbejdning er energikrævende. CA giver store brændstofbesparelser og bidrager til at mindske landbrugets CO2 aftryk.
  • Bedre udbytte: Højere udbytte end ved konventionel drift
  • Bedre økonomi: Øget udbyttet og lavere udgifter


Du er naturligvis altid velkommen til at kontakte os for at få flere informationer om dyrkningsmetoder og resultater, eller benytte nedenstående links.

  Litteratur om  'Conservational Agriculture':

De tre bærende principper

Filer, som kan downloades

  • Conservation Agriculture in Europe, Article, International Soil and Water Conservation research,Á. Kertész, Madarász (2014) – Downloaded

Ring for tilbud på 22 25 02 92

Udfyld felterne, og vi ringer dig op.

 
 
 
 
 

Privatlivspolitik *
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

​Firmainformation

​JWE ApS.

CVR: 41241489

Danstrupvej 3

3480 Fredensborg


Telefon: 22 25 02 92

E-mail: cw@jwitt.dk

Se flere billeder HER